Το Jumping Fish έκλεισε κι αυτό δεν είναι καλό!

Το Jumping Fish έκλεισε κι αυτό δεν είναι καλό!

Διαβάστηκε
Μα είναι δυνατόν να είναι καλό;
Το Jumping Fish έκλεισε κι αυτό δεν είναι καλό!


Ένα χρόνο μετά την δημιουργία του Mix Grill, το 2009 το Jumping Fish ξεκίνησε με τη στήριξη της Archangel Music (του Αντώνη Ζουγανέλη και του Πάνου Θεοφανέλλη) και σταδιακά παρουσίασε τις μουσικές πολλών καλλιτεχνών κι όχι μόνο αυτών που ήταν στο δυναμικό αυτής της δισκογραφικής. Το γραφικό περιβάλλον της σελίδας ήταν πάντα μοντέρνο και στις τάσεις της εποχής και σ' αυτό έγραψαν διάφοροι γνωστοί μουσικογραφιάδες, όπως ο Μάρκος Φράγκος κ.α.

Από το 2010, το Jumping Fish είχε τη στήριξη της COSMOTE. Έτσι, η προώθηση του στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τα έντυπα ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τη μουσική. Μάλιστα, το 2012 διοργάνωσε το Jumping Fish Festival με τους Macy Gray, The Heavy & JF Bands και παράλληλα έτρεξε πολλές συναυλίες με νέους Έλληνες μουσικούς. Για κάποια χρόνια, κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο, έβγαινε ο Jumping Fish artist, μετά από ψηφοφορία κι αυτό έμπαινε στο βιογραφικό καθενός από αυτούς τους καλλιτέχνες.Το Jumping Fish φιλοξένησε 16.000 νέους καλλιτέχνες και 45.000 τραγούδια, όπως μπορείς να δεις στο παραπάνω διαφημιστικό video. Τώρα όλα αυτά δεν υπάρχουν!

Μια εβδομάδα πριν, το Jumping Fish έκλεισε κι αυτό δεν είναι καλό! Τώρα η σελίδα είναι κάτω, όπως και όλα τα social media του. Όλα όσα δημοσιεύτηκαν αυτά τα 9 χρόνια διαγράφηκαν σε λίγα λεπτά... Δεν είναι φοβερό;

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσετε ότι χαίρομαι με το κλείσιμο ενός ανταγωνιστικού site, το οποίο είχε απίστευτη προώθηση από τον χορηγό του. Μα είναι δυνατόν; Το Mix Grill έχει το ρόλο του, όπως και πολλές άλλες μουσικές ιστοσελίδες, σαν το Rocking, το Avopolis, το MIC, το MusicPaper, το Ogdoo κ.α. Αν πιστεύεις ότι θα πετύχεις να έχεις κοινό που διαβάζει μόνο εσένα, τότε μάλλον είσαι στο δικό σου συννεφάκι... Οι μουσικόφιλοι είναι ένα δύσκολο κοινό, που έχει κρίση και άποψη και ενημερώνεται από πολλαπλά μέσα (ιστοσελίδες, social media και καλές ραδιοφωνικές εκπομπές).

Μπορείς να πετύχεις να είσαι ένα από αυτά τα μέσα; Αν ναι, τότε τα κατάφερες!

Είναι καλό να συνεχίζουν να υπάρχουν ιστοσελίδες που αγαπούν και προωθούν τη μουσική. Είναι καλό για σένα που θες να ενημερώνεσαι πολύπλευρα. Είναι καλό για τους μουσικούς που έτσι έχουν πολλαπλά μέσα να τους προωθούν. Είναι καλό για τις συναυλίες που θα γίνουν και έχουν ανάγκη τη στήριξη από εμάς. Είναι καλό για πολλούς λόγους.

Γιατί όμως να κλείσει ένα μουσικό site; Πιστεύετε ότι όλοι εμείς έχουμε τα τρελά έσοδα για να καλύπτουμε τις συνολικές ανάγκες ενός αντίστοιχου εγχειρήματος; Έχουμε άραγε έσοδα ή χασούρα;

Για αυτό το θέμα, θα τα πούμε σε νέο άρθρο. Για το τέλος, αντιγράφω το τελευταίο μήνυμα της αρχισυντάκτριας του Jumping Fish από το άρθρο του Άρη Δημοκίδη της LiFo και θα μου επιτρέψετε μια ευχή:

Να επανέλθει το υλικό του Jumping Fish, ακόμα κι αν δεν περιέχει τα τραγούδια, για λόγους δικαιωμάτων. Το Mixtape.gr ένα από τα καλύτερα μουσικά sites έκλεισε, αλλά τα άρθρα του είναι ακόμη και σήμερα στον «αέρα» του internet. Γιατί όχι και του JumpingFish;

Το Jumping Fish έκλεισε κι αυτό δεν είναι καλό!
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (1)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
μουσικό site Jumping Fish
10
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια