ΑΕΠΙ

Το ΜΕΤΡΟΝ για την επικείμενη κατάρρευση της ΑΕΠΙ

Διαβάστηκε
Είναι προφανές πως κάθε μέρα που περνά, το μέλλον της ΑΕΠΙ διαγράφεται όλο και πιο σκοτεινό.
ΑΕΠΙ


Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είναι προφανές πως κάθε μέρα που περνά, το μέλλον της ΑΕΠΙ διαγράφεται όλο και πιο σκοτεινό. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η διαφαινόμενη  κατάρρευση της θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για όλο τον κλάδο του πνευματικού δικαιώματος που με βεβαιότητα θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει σε κατάσταση ισορροπίας.Το εισόδημα που θα χαθεί για όλους μας είναι ανυπολόγιστο.

Το ζήτημα δεν σηκώνει αναβολές και τα σωματεία μας έχουν ήδη τοποθετηθεί επ´αυτού ζητώντας επιτακτικά από το ΥΠΠΟ την τοποθέτηση Επιτρόπου Εξυγίανσης στην εταιρεία, όπως προβλέπεται ακριβώς για περιστάσεις σαν την σημερινή από τον νόμο που μόλις ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όμως αρνείται πεισματικά να τον εφαρμόσει οδηγώντας την σε έναν αργό και βασανιστικό για όλους μας θάνατο.

Αν έχει κάποιο βάσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα,το Υπουργείο δεν έχει κρίνει μέχρι στιγμής σκόπιμο να το μοιραστεί μαζί μας. Αν δεν έχει τότε οι ευθύνες της πολιτικής διαχείρισης του ζητήματος είναι τρομακτικές.

Ο Επίτροπος Εξυγίανσης σύμφωνα με τον νόμο είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, τεχνοκράτης κοινής αποδοχής που ορίζεται από το δικαστήριο, ΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και κινεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία.

Το σωματεία μας θεωρούν άλλωστε πως οι σημερινοί ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ έχουν πλήρως απαξιωθεί και η παρουσία τους στην διοίκηση της εταιρείας δεν είναι πλέον από εμάς ανεκτή ούτε νομιμοποιημένη-κι ακόμη περισσότερο τώρα που αντιμετωπίζουν και ποινικές διώξεις. Ζητούμε για μια ακόμη φορά την παραίτηση τους από κάθε διοικητική θέση στην ΑΕΠΙ, ώστε να διευκολύνουν τις εξελίξεις και την συννενόηση των δημιουργών μεταξύ τους. Ας οριστεί προσωρινή τεχνοκρατική διοίκηση, απαλλαγμένη από "βαρίδια", η οποία να συνεργαστεί με όλους τους δημιουργούς στην μετεξέλιξη της ΑΕΠΙ σε Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, υπό την ιδιοκτησία και διοίκηση των δημιουργών. Με αυτή την νέα διοίκηση θα μπορούσαμε να συνεργαστουμε όπως και από κοινού να αιτηθούμε την εφαρμογή Επιτρόπου Εξυγίανσης.

Τα σωματεία μας έχουν επίσης με σειρά δημοσιεύσεων τοποθετηθεί υπέρ μιας συναινετικής (και σε κλίμα ομοψυχίας των δημιουργών) Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με τον νόμο, την Γενική Συνέλευση οφείλει να συγκαλέσει η Διοίκηση της Εταιρείας όπως και έγινε.

Η διαδικασία είναι βέβαια τυπικά ορθή και θα εκπροσωπηθούμε σε αυτή προκειμένου να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο για τις θέσεις μας.Όμως θα έχει πραγματικό νόημα μονάχα αν συμμετάσχουν όλες οι τάσεις και ακουστούν όλες οι απόψεις.

Για αυτό απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να παραστούν έστω και σε ένα άτυπο πλαίσιο και εκτός διαδικασίας για να συζητήσουμε ειλικρινά για το μέλλον και το κοινό μας συμφέρον.Εναλλακτικά στο ίδιο πνεύμα, θα μπορούσε να προηγηθεί μια συνάντηση προετοιμασίας.

Ας συναντηθούμε επιτέλους για να συνομιλήσουμε ΑΝΟΙΧΤΑ και χωρίς εντάσεις, με ειλικρινή διάθεση ανταλλαγής απόψεων και ιδεών.

Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια