Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει γενέθλια και το γιορτάζει

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

 Όταν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινούσε στην Ελλάδα – έχοντας ήδη μεγάλη ιστορία στη Γαλλία και άλλες πόλεις του εξωτερικού – κανείς δεν φανταζόταν ότι 10 χρόνια μετά θ’ αποτελούσε την πιο διευρυμένη και μαζική μουσική διοργάνωση της χώρας.

Για τρεις μέρες κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μας επιτρέπει να ζήσουμε τις πόλεις μας διαφορετικά, ανοίγοντας τα μάτια και τ’ αυτιά μας σε εικόνες και μουσικές τους κόσμου. Φέτος που έχει και τα γενέθλια της θα γιορτάσει με πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο κάλεσμα της Γιορτής ανταποκρίθηκαν 335 καλλιτεχνικά σχήματα και έστειλαν demo μαζί με τις προτάσεις τους, τα οποία θα γεμίσουν τις σκηνές που θα στηθούν σε 24 πόλεις της Ελλάδας.

Από τη Θεσσαλονίκη ως τα Χανιά, από τις Σέρρες έως την Αστυπάλαια και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, περισσότερα από 70 ελληνικά και διεθνή σχήματα θα μετακινηθούν μεταξύ των πόλεων του δικτύου, που εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ολόκληρης της Ευρώπης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα από τα σημαντικά διεθνή σχήματα που φιλοξενεί φέτος η Γιορτή είναι καλεσμένο από την  Πόλη του Βόλου – ο λόγος για τους Up, Bustle & Out της NinjaTune.

Δεν θα λείψουν και οι απεσταλμένοι μας στο εξωτερικό καθώς οι παλιοί γνώριμοι της Γιορτής MaraveyasIllegal και Λευτέρης Χριστοφής θα ταξιδέψουν στη Γιορτή του Βερολίνου και της Λωζάννης αντίστοιχα. Όσο για την Αθήνα η Γιορτή συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, καταλαμβάνοντας φέτος ακόμα περισσότερα σημεία, αποκτώντας νέους συνοδοιπόρους και φιλοξενώντας περισσότερα από 180 σχήματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια σχήματα που θα κάνουν την εμφάνιση τους στη γιορτή, για περισσότερες πληροφορίες όμως επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής www.europeanmusicday.gr

Αθήνα Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 

Πλατεία Κεραμεικού - Γκάζι
Melodic Progressive House, Trance, House, Drum & Bass, New Funk, “Feelin30 free” stage
Σε συνεργασία με την One Sentiment και με την υποστήριξη της Rackey’s. Ώρα έναρξης 18:00 Antonio Le Moli,Timewarp inc,Junior SP.,Visual vibe project,Petros Feelin (+ live vocals by Vasiliki Vlamaki),Add2Basket (Budapest - Hungary),Alex Guardian (help on earth).
 
YOGA BALA - Οδός Ρήγα Παλαμίδου (Ψυρρή)
Σε συνεργασία με την OUTRO Team.Ώρα έναρξης 21:00
Mashdown45,Skitlab,MistaOperator,D2,Invisible Rockers Crew,DJ Blend,Kaf-G,Neighbours - Santo & Melik.
 
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009
 
FLORAL - Θεμιστοκλέους 80 - Πλατεία Εξαρχείων
Funk, Soul, Hip-Hop
Με την υποστήριξη του SONIK.Ώρα έναρξης 21:00
Anna Mystic,Garry Potter & Mariletta,Whoami & Everlast (whoever djs) + MC the Kidd,Urban Disco
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
Rock, Indie με την υποστήριξη του MAD TV και παζάρι σε συνεργασία με το Meet Market.Ώρα έναρξης 17:30.
Bandage,Voyage Limpid Sound',Profile,Lise Dress (DK),Sleepin’ Pillow,Transistor,Loco Star (PL),Katrin the Thrill,Mary’s Flower Superhead,Cyanna,Skip the Use (FR-UK).
 
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Πειραιώς 100) - STAGE FNAC
World Beats,με την υποστήριξη της FAQ.Ώρα έναρξης 17:30.
Ομοθυμαδόν,Ειρήσθω εν Παρόδω,Μiranda Verouli & Desafinados,Γιώργης Χριστοδούλου & Cabaret Infantil,Τηλέμαχος Ζαγρέας και η Μπάντα των Σατύρων,Salonumuz Klimalidir,Shantel & Bukovina Orkestar (DE).
 
Τρίτη 23 Ιουνίου 2009
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ,Indie, Electro, Hip-Hop,με την υποστήριξη του MAD tv και του Best Radio 92,6 fm
Ώρα έναρξης 17:30.
Ska Bangies,Biotech,Code,Fuse Factory (CH),Kay & the Schooldrivers,Freedom of Speech,Gacho Rejected,Blend aka mishkin with BNC, Elephant Phoenix, The Kidd & Taki Tsan,Mustard Inspectah Γιώργος Πούλιος,Birdy Nam Nam (FR).
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,Από Rock ‘n Roll, Electro έως Dubstep & Trip Hop…Σε συνεργασία με την SAE και παζάρι σε συνεργασία με το Meet Market. Ώρα έναρξης 17:30.
Alex Vibe & DJ N3C (SAE),Aphrodesiac & DJ Blessed (SAE),Steven De Sar (SAE),Στέλλα Καλησπεράτου, Κωνσταντίνος Καλφακάκος, Cartoon Dandy,Replicas,Funkslut.
 
LOOP BAR - Πλατεία Ασωμάτων,Freestyle, Deep House, Tech. Ώρα έναρξης 17:30.
Dj Aleka,Roman,White Chokolate,Dub,Nicolas Dales,Gus + Bonso,Liberto,Chevy,Kyros,Tolis Q,Olga Kouklaki.

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια