Myrkur - Labri Giotto @ Fuzz club (Ανταπόκριση και φωτογραφίες)

Διαβάστηκε
Ένα πολύ όμορφο και μυσταγωγικό βράδυ απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε την Κυριακή 11.11 στο Fuzz club.

Η καταπληκτική Amalie Brunn με το προσωπικό της σχήμα Myrkur μας ταξίδεψαν σε μέρη του παγωμένου βορά και μας γνώρισαν μύθους και κουλτούρες που φαντάζουν μακρινές στα δικά μας δεδομένα.

H Folk μουσική και μάλιστα το folk metal δείχνει ότι κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας σιγά σιγά και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς έχω να ελπίζω και σε άλλες συναυλίες του είδους αυτού στο μέλλον.


Κατά τις εννιά και με το club με λίγο σχετικά κόσμο ακόμα, ανέβηκε στη σκηνή η Λαμπρινή Γιώτη (Labri Giotto), μια Ελληνίδα που χρόνια ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική και κουλτούρα της Σκανδιναβίας. Μόνη με ένα έγχορδο παραδοσιακό όργανο και ένα κρουστό μας κράτησε συντροφιά με τραγούδια από τη Λαπωνία (για όσους δεν ξέρουν, η Λαπωνία δεν είναι χώρα αλλά η βόρεια περιοχή της Σκανδιναβίας αποτελούμενη από Νορβηγία Σουηδία και Φιλανδία), Νορβηγία, Σουηδία, Σκωτία, Ιρλανδία. Μας είπε τραγούδια για κατάρες, νανουρίσματα, για θεούς και άλλα πολλά.Η φωνή της εξαιρετική και απόλυτα τεχνική κατάφερε να καθηλώσει όλο το club.

Ίσως να είναι και από τις λίγες φορές που ένα support καταφέρνει να κερδίσει όλους τους θαμώνες από την πρώτη κιόλας νότα. Δεν μιλούσε κανείς που θαρρείς αν έφευγε από το μικρόφωνο θα την ακούγαμε κανονικά. Άψογη η συμπεριφορά του κοινού το οποίο κοιτούσε και απολάμβανε μαγεμένο.Ανάμεσα σε κάθε τραγούδι η γλυκύτατη Λαμπρινή μας μας έλεγε δυο λόγια και έτσι μας έβαζε πιο μέσα στο κλίμα του τραγουδιού.


Το club είχε πλέον ικανοποιητικό κόσμο. Φυσικά δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο αλλά αυτό είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μικρό ακόμα (αλλά διαρκώς αυξανόμενο) ποσοστό των οπαδών του είδους. Έτσι μετά από ένα μικρό κενό οι Myrkur κατέλαβαν τη σκηνή.

Αίσθηση προκάλεσε το μικρόφωνο της Amalie που ήταν τυλιγμένο ανάμεσα σε κλαδιά δέντρου, ένα στοιχείο όμορφο που μας μετέφερε στα παγωμένα δάση του βορά.

Η ίδια μέσα σε ένα αέρινο κόκκινο μακρύ φόρεμα και με μια ζωγραφισμένη μάσκα στα μάτια της, ενώ οι μουσικοί που την πλαισίωναν φορούσαν κουκούλες και είχαν το σωστό outfit μιας black metal μπάντας.


Η κατανυκτική ατμόσφαιρα και οι καπνοί που κατέκλυσαν το stage δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο ομιχλώδες τοπίο που έδενε αρμονικά με την μουσική και το ύφος. Ο κόσμος τους υποδέχτηκε πολύ θερμά και το show ξεκίνησε.

Ήδη από τα πρώτα κομμάτια, η Amelie κέρδισε τις εντυπώσεις. Η παρουσία της ήταν επιβλητική και αιθέρια συνάμα, ενώ οι φωνητικές της ικανότητες απίστευτες.

Έπαιξε κομμάτια και από τα δυο album της, καθώς και ένα ολοκαίνουριο single που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Τα ακραία black metal στοιχεία ήταν εμφανώς περιορισμένα, όπως και τα φωνητικά της. Ελάχιστες φορές την ακούσαμε να κάνει brutal φωνητικά και ίσως αυτό να δείχνει μια μικρή στροφή της σε πιο folk δρόμους στο μέλλον. Μας είπε πόσο χαρούμενη είναι που βρίσκεται στη χώρα μας για πρώτη φορά και που και που ανέφερε κάτι για το κομμάτι που θα ακολουθούσε.
Στο τρίτο κομμάτι του σετ με τον τίτλο "Onde børn" η Amalie έπαιξε κιθάρα και το κοινό είχε ήδη ζεσταθεί για τα καλά.Έκπληξη προκάλεσαν τα τελευταία κομμάτια του σετ όπου η  Amalie μας έπαιξε πιάνο και κρουστά,δείχνοντάς μας ότι πέρα από εξαιρετική τραγουδίστρια είναι και πολυτάλαντη μουσικός.

Το μοναδικό μείον στην όλη βραδιά ήταν η πολύ μικρή διάρκεια του set - μόλις μια ώρα - κάτι που έμελε να φέρει πολλά δυσμενή σχόλια από σχεδόν όλο το κοινό μετά το τέλος της συναυλίας. Ίσως 3-4 κομμάτια ακόμα να έσωζαν την κατάσταση.

Φυσικά ήταν μια πολύ καλή συναυλία και άξιζε τον κόπο να την παρακολουθήσει κανείς.

Εδώ αναλυτικά τα κομμάτια του έπαιξαν οι Myrkur στο Fuzz:
* Ulvinde


* Dybt i skoven* Onde børn
* Vølvens spådom


* Jeg er guden, i er tjenerne


* De Tre Piker

Play 


* Elleskudt

Play
* Juniper

Play
* Skøgen skulle dø
* Måneblôt


* Villemann og Magnhild


Encore:

* I riden så
(Gjallarhorn cover)

* Crown
*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αλέξιο Αντωνόπουλο και στο Mixgrill.

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια