Σήμερα οι Μονομάχοι γίνονται Hippie

Διαβάστηκε
Σήμερα οι παίκτες του on-line trivial παιχνιδιού μας "Μονομαχίες" φοράνε κολιέ με λουλούδια και γυρνούν αρκετές δεκαετίες πίσω, στα παιδιά των λουλουδιών. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Barry Miles, σε μετάφραση του Γιώργου Παρλάλογλου, το οποίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες το κίνημα των Hippies στα μέσα και τέλη της δεκαετίας των 60s, είναι το δώρο για τον καλύτερο Μονομάχο της ημέρας.

Παίζετε
"Μονομαχίες" και αν συγκεντρώσετε τους περισσότερους πόντους από τους υπόλοιπους παίκτες σήμερα θα κερδίσετε το βιβλίο "HIPPIE: Τα παιδιά των λουλουδιών", μια προσφορά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Δελτίο Τύπου

Hippie
Τα παιδιά των λουλουδιών
             
Συγγραφέας: Barry Miles, Η.Π.Α.
Μετάφραση: Γιώργος Παρλαλόγλου
Σειρά: Τέχνη
Διαστάσεις: 19,50*22,50 εκ.
Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2010
Σελ.: 384 - Τιμή: 25,50 € - ISBN: 978-960-453-630-6

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε την πιο εκπληκτική και απίστευτη ιστορία που ακούσατε ποτέ!

Μάθετε πώς γεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου το μεγάλο και απελευθερωμένο κίνημα των Χίπις που άλλαξε τον κόσμο μιλώντας για ΑΓΑΠΗ και ΕΙΡΗΝΗ και φορώντας παλιομοδίτικα πολύχρωμα ρούχα.

Ανατρέχοντας με κάθε λεπτομέρεια στα χρόνια από το 1965 έως το 1971, το HIPPIE δίνει φωνή στα σημαντικότερα πρόσωπα του κινήματος. Πλαισιωμένο από φωτογραφίες, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων αλλά και σπάνιες εκδόσεις της εποχής, όπως οι International Times, Oz και Rolling Stone Magazine, το βιβλίο είναι ο πληρέστερος οδηγός για ένα κίνημα και μια εποχή που επηρέασαν καθοριστικά την ανθρώπινη σκέψη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Μπάρι Μάιλς ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην ανάπτυξη του κινήματος των Χίπις. Δημιουργός του γνωστού παράνομου βιβλιοπωλείου Indica και ένας από τους ιδρυτές του περιοδικού International Times, ήταν ο βρετανικός σύνδεσμος για πολλούς από τους αρχηγούς του αμερικανικού κινήματος των Χίπις (όπως οι Fugs, ο Allen Ginsberg και ο Frank Zappa). Ο Μάιλς συμμετείχε στη δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας Zapple με τους Beatles, ενώ ηχογραφούσε προσωπικά απαγγελίες γνωστών ποιητών και συγγραφέων της εποχής.

Ήταν καλεσμένος στη ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού «All You Need Is Love» των Beatles, που έλαβε χώρα το 1967 κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς τηλεοπτικής προβολής, αλλά και στη φωτογράφηση του συγκροτήματος για το εξώφυλλο του δίσκου τους Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Ως διευθυντής του International Times ήταν παρών στις σημαντικότερες ψυχεδελικές μουσικές συναυλίες του 1966, όπως οι πρώτες εμφανίσεις των Pink Floyd και άλλων. Ο Μάιλς έχει γράψει διάφορα σημαντικά βιβλία με θέμα την Beat γενιά στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων της εποχής. Το 2002 εκδόθηκαν τα απομνημονεύματά του με τίτλο In the Sixties ενώ έχει συγγράψει το βιβλίο Black Bird μαζί με τον Paul McCartney.Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια