Νέο album "Content" από τους Gang of Four

Διαβάστηκε
Οι Gang of Four σπάνε 15 χρόνια σιωπής με ένα δίσκο που αναμένεται να αποτελέσει το δυναμικό come-back της θρυλικής post-punk μπάντας...Πέρασαν 15 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία τους και επιτέλους οι θρυλικοί post-punkers Gang of Four επιστρέφουν με ένα καινούριο album, το Content, στις 25 Ιανουαρίου.

Η έκπληξη είναι ότι το album θα κυκλοφορήσει σε CD, βινίλιο αλλά και στη deluxe έκδοση “Ultimate Content Can”, η οποία θα περιλαμβάνει έργα κεραμικής τέχνης από τα ιδρυτικά μέλη Jon King και Andy Gill, ένα book με φωτογραφίες και στίχους, ένα scratch and sniff booklet και – χωρίς υπερβολές – φιαλίδια με αίμα των μελών της μπάντας...
Οι Jon King και Andy Gill – που τελευταία κυκλοφόρησαν το album Return the Gift με επανεκτελέσεις το 2005 - στρατολόγησαν δύο καινούρια μέλη, το μπασίστα Thomas McNeice και τον ντράμερ Mark Heaney, εν όψει του καινούριου album, για να αντικαταστήσουν τους Hugo Burnham και Dave Allen (ιδρυτικά μέλη του group που αποχώρησαν το 2008).

Οι Gang of Four με αυτή την κυκλοφορία τους, ελπίζουν να προσεγγίσουν την πειραματική πλευρά του κλασικού δίσκου του 1979 Entertainment!, που "πάντρεψε" με μεγάλη επιτυχία στοιχεία punk και funk με τον πολιτικά φορτισμένο - μαρξιστικό - στίχο, ενώ ταυτόχρονα προσβλέπουν στην κατάκτηση fans της νέας γενιάς. Χαρακτηριστικά ο King σε σχόλιο του αναφέρει ότι τον εξιτάρει το γεγονός πως η πλειοψηφία του κοινού που ακούει τη μουσική των Gang of Four είναι κάτω από 30 ετών. Κανείς τους δεν περίμενε όταν ξεκινούσαν να γράφουν μουσική ότι τα κομμάτια τους θα είχαν τόση αντοχή στο χρόνο.

Σε μια εποχή που οι μουσικοί βλέπουν τις αποδοχές τους από τις κυκλοφορίες δίσκων να μειώνονται, οι Gang of Four επιλέγουν να συμπεριλάβουν φιαλίδια με το ίδιο τους το αίμα στη deluxe έκδοση του album, ως αντάλλαγμα για τις δωρεές των fans που έγιναν με σκοπό την ηχογράφηση του δίσκου. Το group κατέφυγε στο site PledgeMusic για την εξοικονόμηση των χρημάτων που χρειάστηκαν για την ηχογράφηση του album και υποσχέθηκαν να ανταμείψουν τους fans που κατέθεσαν cash ποσά, με ένα limited edition live album τους σε κασέτα.

Το Content θα είναι το θριαμβευτικό come-back της μπάντας που έχει συντελέσει στη δημιουργία και τη δημιουργικότητα new wave συγκροτημάτων της νέας εποχής, όπως οι Franz Ferdinand, οι Radio 4, οι Bloc Party και οι Rapture, και ενέπνευσε τους Nine Inch Nails και τους Red Hot Chili Peppers, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί ότι το album Entertainment! έχει επηρεάσει τη δουλειά τους σε τεράστιο βαθμό.

Welcome back λοιπόν...

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια