It Must Be Heaven

Ο Elia Suleiman ανοίγει το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Διαβάστηκε
Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης στην μεγάλη αθηναϊκή πρεμιέρα της κοσμογυρισμένης ταινίας του "It Must Be Heaven" και για ένα ξεχωριστό masterclass.
It Must Be Heaven


Το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα με μια ταινία από την Παλαιστίνη. Το "It Must Be Heaven" του Elia Suleiman κάνει τον γύρω του κόσμου, αφού μετά την νίκη του στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο με το βραβείο Ειδικής Μνείας της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο Fipresci, κάνει την κινηματογραφική του έναρξη στην Αθήνα.

32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης που ζει μόνιμα στο Παρίσι, θα επισκεφθεί την πόλη μας για να παρευρεθεί στην αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη SEVEN FILMS, και να απαντήσει, μετά τη λήξη της προβολής, στις ερωτήσεις του κοινού.

Ανοίξτε λοιπόν το ημερολόγιό σας, τσακίστε την σελίδα για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και σκεφτείτε την παρέα που θα σας συνοδεύσει στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21), στις 20:30 για μια διαφορετική κωμωδία.

It Must Be Heaven

Λίγα λόγια για την ταινία:

O Es δραπετεύει από την Παλαιστίνη σε αναζήτηση εναλλακτικής πατρίδας, για να ανακαλύψει ότι η Παλαιστίνη τον ακολουθεί παντού. Η υπόσχεση μιας νέας ζωής μετατρέπεται σε μια κωμωδία παρεξηγήσεων: όσο μακρυά και να ταξιδέψει, από το Παρίσι ως τη Νέα Υόρκη, πάντα κάτι του θυμίζει τη γενέθλια γη. Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Elia Suleiman, ένα κωμικό έπος που διερευνά θέματα ταυτότητας, ιθαγένειας και την αίσθηση του ανήκειν, με την οποία ο Suleiman θέτει το θεμελιώδες ερώτημα: που βρίσκεται το μέρος που μπορούμε ειλικρινά να αποκαλέσουμε «σπίτι»;

Το επίσημο trailer της ταινίας:«O κινηματογραφιστής και ηθοποιός Elia Suleiman χρησιμοποιεί το πρόσωπο και το σώμα του για να εκφράσει την ψυχή της Παλαιστίνης στις ταινίες του, και σε καμία άλλη περισσότερο απ’ ό,τι στην αστεία νέα του κομεντί, It Must Be Heaven».
The Hollywood Reporter

«Η κωμική μέθοδος του Suleiman είναι ευφυώς ανατρεπτική. Τα διάφορα επεισόδια (προϊόν έντονης παρατήρησης) της ταινίας αρχικά φαίνονται να είναι γεγονότα μαύρου χιούμορ, ασύνδετα μεταξύ τους, μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να αποκαλύπτεται ολόκληρο το οικοδόμημα του θέματός του».
The New York Times

«Ο Σουλεϊμάν είναι πάντα ένας αξιόπιστος γόης, με την τάση να διοχετεύει τη «γλώσσα» του Jacques Tati και του Buster Keaton σε editorial κινούμενης εικόνας για την βασανισμένη του πατρίδα».
Ιndiewire


Την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Elia Suleiman θα παραδώσει masterclass στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα). Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Elia Suleiman

Elia Suleiman – Σύντομο βιογραφικό

Γεννημένος το 1960 στη Ναζαρέτ, ο Elia Suleiman έζησε στη Νέα Υόρκη από το 1981 μέχρι το 1993. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, σκηνοθέτησε τις δυο πρώτες (και πολυβραβευμένες) μικρού μήκους ταινίες του, "Introduction To The End Of An Argument" και "Homage By Assassination". Το 1994, εγκαθίσταται στην Ιερουσαλήμ, όπου του ανατίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αποστολή να δημιουργήσει ένα τμήμα σπουδών Κινηματογράφου & Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Birzeit. Δοκίμια και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα Αγγλικά, Αραβικά και Γαλλικά. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, «To Χρονικό Μιας Εξαφάνισης» κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, στο Φεστιβάλ της Βενετίας (1996). Η επόμενη ταινία του, «Θεϊκή Παρέμβαση», κέρδισε το 2002 το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ των Καννών. Ακολούθησε «Ο Χρόνος Που Απομένει», που προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του "It Must Be Heaven", διακρίθηκε το 2019 ξανά στις Κάννες, με την Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής και το βραβείο Fipresci.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με φρέσκες αλλά και διαχρονικές ταινίες, με νοσταλγικά αφιερώματα και ιδέες γεμάτες φαντασία και καινοτομία!
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο10/10 (2)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια