Gimme 10: Τα Δάκρυα

Διαβάστηκε
Σήμερα η στήλη σας παρουσιάζει 10 τραγούδια, από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία, που αναφέρονται στα δάκρυα.Με το κλάμα ασχοληθήκαμε σε προηγούμενη συνάντησή μας. Σήμερα ασχολούμαστε με ένα από τα... «προϊόντα» του.

1. Tear – Electric Litany
(Αλέξανδρος Μίαρης)
Ξεκινάμε με ένα κομμάτι από το ντεμπούτο άλμπουμ των Elecric Litany, το περυσινό How To Be A Child & Win The War. Ακούστηκε αρκετά και αγαπήθηκε, για τον ηλεκτρισμό του, για τη μελαγχολία του αλλά και για τη χρήση της φωνής του Γιάννη Ρίτσου στην έναρξη.

2. Where Teardrops Fall – Bob Dylan
(Bob Dylan)
Το Oh Mercy του 1989 χαιρετίστηκε ως η επιστροφή του Dylan στις εμπνευσμένες δουλειές, μετά από μια σειρά από αδύναμα άλμπουμ. Η χαρακτηριστική παραγωγή από το Daniel Lanois σίγουρα έπαιξε το ρόλο της – κάνει σαφή την παρουσία της και στο εν λόγω τραγούδι.

3. Tears Dry On Their Own – Amy Winehouse
(Amy Winehouse-Nickolas Ashford-Valerie Simpson)
Το τέταρτο σινγκλ από το Back To Black του 2006. Πρόκειται για μελωδία και στίχους της Winehouse με τη συνοδεία μουσικής που βασίζεται στην επιτυχία Ain’t No Mountain High Enough των Marvin Gaye και Tammi Terrell.

4. Tears, Tears And More Tears – Elvis Costello
(Allen Toussaint)
Μια επιλογή από το άλμπουμ The River In Reverse (2006) που αποτέλεσε προϊόν της συνάντησης κορυφής του Elvis Costello με τον Allen Toussaint. Τα μαγικά δάχτυλα του δεύτερου στο πιάνο, η φωνή του πρώτου στο μικρόφωνο και μια σπουδαία ομάδα μουσικών από τη Νέα Ορλεάνη δημιουργούν μια «κολασμένη» σόουλ ηχογράφηση.

5. Trippin’ On My Own Tears – Ringo Starr
(Richard Starkey-Mark Hudson-Gary Burr-Dean Grakal)
Το 2003 ο πρώην ντράμερ των Beatles κυκλοφόρησε το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του, με τον τίτλο Ringo Rama. Τον πλαισίωναν, τότε, καλλιτέχνες όπως ο Eric Clapton, ο David Gilmour και ο Willie Nelson. Μια αρκετά συμπαθητική στιγμή εκείνου του δίσκου είναι και το εν λόγω δυναμικό κομμάτι.

6. Those Crimson Tears – Ed Harcourt
(Ed Harcourt)
Όσοι παρακολουθούν τη στήλη θα γνωρίζουν την προτίμησή της για το Here Be Monsters (2001) του Βρετανού Ed Harcourt. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μια μελαγχολική πιανιστική μπαλάντα, με όμορφα έγχορδα και πνευστά.

7. Nightingale’s Tear – Απόστολος Ρουτζομάνης
(Απόστολος Ρουτζομάνης)
Ο Απόστολος Ρουτζομάνης είναι συνθέτης και πιανίστας. Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο The Heart Of A Dreamer, το καλοκαίρι του 2010. Μία από τις πιο όμορφες στιγμές εκείνου του δίσκου είναι αυτή εδώ η μπαλάντα.

8. Tears Of Rage – The Band
(Richard Manuel-Bob Dylan)
Αν και ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1967, από τον Bob Dylan και τους The Band, το τραγούδι αυτό πρωτοείδε το φως της δημοσιότητας όταν μια άλλη εκτέλεσή του, χωρίς τον Dylan, επιλέχθηκε ως εναρκτήριο κομμάτι του ντεμπούτου του γκρουπ, Music From Big Pink (1968). Η αρχική βερσιόν κυκλοφόρησε το 1975 μέσω του άλμπουμ The Basement Tapes.

9. Δάκρυα – Αγορίτσα Ποζίου
(Πέτρος Δουρδουμπάκης-Μαρίκα Δουρδουμπάκη)
Μια επιλογή από το πρόσφατο άλμπουμ του Πέτρου Δουρδουμπάκη που έχει τίτλο 10 Γυναικείες Φωνές, δείγμα της μεστής λαϊκής φλέβας του τραγουδοποιού.

10. Τα Δάκρυά Μου Είναι Καυτά – Ζωή Φυτούση
(Σταύρος Ξαρχάκος-Βαγγέλης Γκούφας)
Κλείνουμε με ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, στην πρώτη εκτέλεσή του.

* Φωτογραφία εξωφύλλου
Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια