FM to Web - WE COME AS ALIENS by VIC GODARD

Διαβάστηκε
Ζήτησα λοιπόν από τον Vic Godard των SUBWAY SECT να γράψει ένα αποκλειστικό άρθρο για τη στήλη, σε σχέση με τις πρώτες μέρες του Βρετανικού Punk.Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Vic Godard των SUBWAY SECT στον Ben Marshall για το (σταθερά εξαιρετικό) UNCUT πριν από δύο μήνες, η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα... Ζήτησα λοιπόν από τον ίδιο να γράψει ένα αποκλειστικό άρθρο για τη στήλη, σε σχέση με τις πρώτες μέρες του Βρετανικού Punk. Δε χρειάζεται να πω περισσότερα...

Vic Godard Article
07/03/2011

Tον Φεβρουάριο του 1976 ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες σε μία από τις πρώτες συναυλίες των Sex Pistols, και αμέσως αποφάσισα ότι θα ήθελα να κάνω κάτι φασαριόζικο τότε παρόλο που δεν ήξερα τότε τι ακριβώς θα ήταν αυτό. Στην αρχή ήταν μόνο ο Rob Symmons και γω, αλλά σύντομα ήρθε ένας συμμαθητής και φίλος, ο Paul Myers και ο φίλος του Paul Packham. Αρχίσαμε με ένα κασετόφωνο, μια ακουστική κιθάρα και ένα κάδο σκουπιδιών φτιαγμένο από τενεκέ. Ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάναμε ήταν κωμωδία και περνούσαμε καλά με το να ξεχειλώνουμε αυτό που νομίζαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε συμπεριλαμβανομένου και μιας προσπάθειας ηχογράφησης ενός έργου του Μολιέρου.

Αφού πηγαίναμε σε κάθε συναυλία στο Λονδίνο από τότε και μετά γνωρίσαμε τον Sid παρόλο που δεν θα τον φωνάζαμε έτσι. Ήταν πάντα μπροστά εκεί που θέλαμε να είμαστε εμείς- μπροστά μας αλλά ήταν πιο εύκολο τότε αφού το κοινό ήταν μικρό σε όγκο ειδικά μεσοβδόμαδα.  Επίσης ήταν οι Banshees, ο Billy Idol και τα περισσότερα  Punk groups από το Λονδίνο του 1976. Ο Sid άσχημες πόζες πιθανόν γιατί ήταν ο πιο αψύς ποζεράς όλων.

Όταν φτιάξαμε το γκρουπ δεν μπορούσαμε να παίξουμε όργανα ούτε ξέραμε τίποτα για αυτά – ήταν τελείως άγνωστα προς εμάς, αλλά είχαμε ωραίο όνομα - Subway Sect - μας άρεσε ο ήχος μιας αίρεσης και οι Velvet Underground ήταν το προσχέδιο αφού είχαν πιο εύκολα ακόρντα και ο Rob που είχε την κιθάρα είχε μάθει τρία ή τέσσερα. Τεράστιος παράγοντας στην άνθιση του punk ήταν η βαρεμάρα – ήμασταν όλοι στην κοινωνική πρόνοια και είχαμε λίγα χρήματα  [αν και κοιτώντας πίσω 14 λίρες ακούγονται οκ τώρα, αφού όλα ήταν πολύ φθηνα].

Όταν ζητήσανε οντισιόν από τον Malcolm McLaren για το  punk festival στο 100 club ήμασταν άχρηστοι εντελώς και το ξέραμε- αλλά μας είπε αναστενάζοντας πρέπει να κάνετε πρόβα κάθε μέρα από τις 9 μέχρι τις 6. Δεν είχαμε και τίποτα άλλο να κάνουμε και έτσι το κάναμε και αποδείχτηκε ότι μπορούσε να συμβεί παρόλο που παίζαμε μόνο 4 κομμάτια. Η αντίδραση του κοινού ήταν OK και πήραμε θάρρος να συνεχίσουμε. Μας προτάθηκε να πάμε ως support band για τους Clash μαζί με τις Slits, οι Buzzcocks και Prefects αργότερα τον ίδιο χρόνο, και επίσης κάναμε όλα τα support του Λονδίνου.

Ξέραμε ήδη τον Joe πριν σχηματιστούν οι the Clash. Ήταν τραγουδιστής στην μπάντα που λεγόταν 101ers που είχαν βγάλει ένα single, ένα πρώιμο Λονδρέζικο Punk classic - Keys to your Heart. Πέφταμε πάνω του σε διάφορα μέρη – δισκάδικα, συναυλίες, μαγαζιά ρούχων κλπ και αμέσως τον συμπαθούσες. Την πρώτη βραδιά που είδαμε τους the Clash ήταν στο Lyceum Ballroom στις αρχές του 76. Δεν έπαιζαν αλλά είχαν πάει να δουν live τους Sex Pistols που ήταν support band για μια φρικιαστική μπάντα hippy. Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι ο  Joe είχε βγάλει έξω την μπάντα του.

Κάναμε μεγάλη διαδρομή από τις μέρες που πρωτοξεκινούσαμε. Το τωρινό live line up είναι εγώ,  ο Kevin Younger (Armitage Shanks) keyboard και κιθάρα,ο Mark Braby (Orchestra Pit) στα drums και ο Dan Ashkenazy (Bitter Springs) στο μπάσο, όλοι ολοκληρωμένοι μουσικοί που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσο συχνά πρόβα!

 Το νέο άλμπουμ  We Come as Aliens κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010, είναι πιθανότατα το καλύτερο Sect άλμπουμ μέχρι σήμερα με special  guests τους Paul Cook και Gary Ainge παίζοντας τύμπανα σε διαφορετικά κομμάτια (Ο Μark έπαιζε μπάσο εκεί). Είμαστε αυτή την στιγμή σε περιοδεία προωθώντας το άλμπουμ.

Eλπίζουμε να ηχογραφήσουμε νέο αλμπουμ φέτος  1979 Now, οι  the Northern Soul numbers και Paul Myers από την αυθεντική σύνθεση των Subway Sect συμφώνησε να παίξει μπάσο σε αυτό.

Vic Godard
www.facebook.com/vicgodard
www.myspace.com/vicgodard
We Come as Aliens cd Overground Records/ Vinyl GNU inc Records*
Vinyl available from Vic mail order or at gigs.    


Info

Live Line:

Kevin- guitar/keyboard
Mark (drums)
Vic Godard - guitar/harmonica
Dan Ashkenazy (bass).
www.myspace.com/bittersprings

Discography and Contributors

 
We Come as Aliens  CD 2010 Overground Records (UK) and limited edition vinyl on GNU inc

Gary Ainge
Paul Cook
Mark Braby
Kevin Younger
Simon Rivers

Blackpool epcd GNU inc Released May 4 2010 songs originally written for the ill fated Irvine Welsh musical of 2002
Vic Godard
Bitter Springs
Jock Scot

Live in Stereo  GNU inc 2010 Vic and the gnu’s first limited edition release on their new micro label. A recording of Subway Sect live at Stereo Glasgow 15/11/2008 by Murray Robertson.
Gary Ainge
Kevin Younger
Mark Braby
Vic Godard

1978 Now  Overground Records 2010. Vic decided to lay all the ghosts to rest re: ‘the lost album’ and rerecorded it as it would have sounded.
Vic Godard
Paul Myers
Leigh Curtis cont’d above
1978 Now cont’d
Trigger
Mark Laff

Singles Anthology-Motion records

Sans End: Motion Records 2002 Vic Godard
Nick Brown(sans end cont’d)
Larry Marshal (cont’d above)
Wiz
Simon Rivers
Paul Reekie
Ali Hakemi
Milo Ross
Jelena Djerdjeric
Chantelle Lamond
Rob Simmons
Whitney Bing
Phil Martin
Ashid Sunsitter
Hamish Brown
Holly Cook
Mina Sassoon

What’s the Matter Boy re-issued- Universal 2000

20 Odd Years:Motion Records 1999
Compilation, including rareties and demos,collected from various sources

In Trouble Again: Tugboat Records 1998, includes the track Trouble which was not on the original and vocals redone.
Working Week
Pete Thomas and Jumping Jive

Long Term Side Effects: Tugboat Records 1998
Dave Morgan
Edwyn Collins
Martin Pines
Clare Kenny
Pete Saunders
Paul McGrath
LTSA cont’d
Wiggy
Boz Boorer
Wiz 
Dick Cuthell
Paul Cook
James Dutton
Janan Kuba
The Long Decline

We Oppose All Rock & Roll Subway Sect 1976-1980
Overground Records1996
Rob Simmons
Paul Myers
Bob Ward
Johnny Britton
Spartan Atkinson
Colin Scott
Virginia Astley
Nick Brown
The Black Arabs

End of the Surrey People: Postcard Records1993
Edwyn Collins
Paul Cook
Paul ‘Wiz’ Baker
Martin Duffy
Clare Kenny
Graham Knibbs
Tony Treble-O

Trouble: Rough Trade Records 1985
Working Week
Pete Thomas and Jumping Jive

Retrospective: Rough Trade Records 1984
Vic Godard
Paul Myers cont;d above
Rob Simmons 
Bob Ward
Colin Scott
Johnny Britten
Steve ‘Spartan’ Atkinson

Songs for Sale: London records 1982
Vic Godard
Rob Marche
Chris Bostock
Dave Collard
Sean McClusky

What’s the Matter Boy: MCA 1980
Vic Godard
Terry Chimes
Paul Chimes
The Black Arabs
Bob Ward

Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια