Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011: Το μουσικό πρόγραμμα

Διαβάστηκε
Δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Πορτοκάλογλου, Μόνικα, Γαλάνη & Vassilikos στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου τον Ιούλιο.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011. Όπως πάντα, αγκαλιάζει πολλές μορφές Τέχνης, από το Θέατρο και τη Μουσική, μέχρι τα Εικαστικά και το Χορό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Αθηνών 2011

- 3, 6 και 8 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη
- 12 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αφιέρωμα στο Φραντς Λιστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον σπουδαίο πιανίστα Κυπριανό Κατσαρή (διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης)
- 17 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη, "Ήχοι του Κόσμου", Τυνησία - Αίγυπτος: Μουσική Αφύπνιση. Συναυλία αφιερωμένη στην εξέγερση του αραβικού κόσμου. Συμμετέχουν Lamia Bedioui (Τυνησία), Orchestre Med Fusion (Τυνησία), El Tanbura (Αίγυπτος)
- 24 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη: Κονσέρτο για πιάνο και Ορχήστρα αρ.21 (του Β.Α. Μότσαρτ), Μονόγραμμα του Γιώργου Κουρουπού, Ορχήστρα των Χρωμάτων
- 26 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ
- 13 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι
- 15 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011

Μικρή Επίδαυρος 2011
(Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου)

- 1 & 2 Ιουλίου, Νίκος Πορτοκάλογλου: Ρεμίξ
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται φέτος το καλοκαίρι στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με ένα «αντίστροφο» ρεμίξ. Με τα όργανα μιας μικρής, δεμένης ομάδας, μιας «μπάντας δωματίου», μας καλεί σε ένα παιχνίδι όπου τα ηλεκτρικά του τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να τα ανακα­λύψουμε ξανά… Μαζί του, οι μουσικοί Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο και Νίκος Πασσαλίδης στο μπουζούκι, τον τζουρά και το ούτι.

- 8-9 Ιουλίου, Συναυλία με τη Μόνικα
Νεαρή ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός η Μόνικα, θα παρουσιάσει με τη συνοδεία χορωδίας και εγχόρδων, καινούργια τραγούδια γραμμένα ειδικά για τις δύο βραδιές στη Μικρή Επίδαυρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και παλιότερα, αγαπημένα τραγούδια από τα δύο της αλμπουμ, με στόχο όπως λέει η ίδια «να ταιριάξουν οι νότες με το μαγευτικό αυτό χώρο», μακριά απο τον ηλεκτρισμό και την πολύβουη ένταση.

- 15 & 16 Ιουλίου, Συναυλία με τους Δήμητρα Γαλάνη & Vassilikos
Μια απρόβλεπτη μουσική συνάντηση μας υπόσχονται η ΔήμητραΓαλάνη και ο Vassilikos, που εμφανίζονται στο Μικρό Θέατρο στις 15 & 16 Ιουλίου. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των Raining Pleasure, εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή «αναδομώντας» ο ένας το ρεπερτόριο του άλλου, σε μια συναυλία όπου οι «μουσικές συναντιούνται έξω από τη γλώσσα, πέρα από την εποχή», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

- 22 & 23 Ιουλίου, Ο γνωστός μας άγνωστος Νίκος Γκάτσος
Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά, με αυτή την μουσικο-θεατρική παράσταση, το Νίκο Γκάτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του. H παράσταση είναι βα­σισμένη σε κείμενα δικά του ή αφιερωμένα σ’αυτόν και αποδίδει με ευαισθη­σία, χιούμορ και πολύ νεύρο τη δυναμική του ποιητή και της εποχής του, ανατρέχοντας παράλληλα στην ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων της χώρας που τον γέννησε.
Σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου, σκηνογραφία ΆρτεμιςΘεοδωρίδη, video art Ευαγ­γελία Χρηστάκου,επιμέλεια κειμένωνΜάνια Παπαδημητρίου, Αγαθή Δημητρούκα, μουσική επιμέλειαΤάσος Αντωνίου, Σπύρος Παπαθεοδώρου
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ (αλφαβητικά)
Τάσος Αντωνίου, Εβελίνα Αραπίδου, Θεοδώρα Ευγενάκη,Αγαπητός Μανδαλιός,
Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαθεοδώρου

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2011 μπορείτε να το δείτε στο: www.greekfestival.gr

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια