Ελένη Τσαλιγοπούλου@ Λυκαβηττό (24/6)

Διαβάστηκε
...Καιιι αφεθήκαμε στην μουσική, όπως μας παρότρυνε!Είναι Παρασκευή 24 Ιουνίου και είμαι στον Λυκαβηττό για να δω την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην μεγάλη γιορτή της, για την μέχρι τώρα πορεία της αλλά και για την νέα αρχή που κάνει στ άλλα μονοπάτια της μουσικής. Βέεβαιαα, αν δεν έχεις ενημερωθεί, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κυκλοφόρησε την νέα της δουλειά με τίτλο “Ταρίρα”, όπου υπογράφει την μουσική και στα οχτώ κομμάτια του δίσκου.  Σε μια τέτοια γιορτή, λοιπόν, επέλεξε να έχει μαζί της τους φίλους και συνεργάτες της: Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιώργο Ανδρέου,  Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κώστα Λειβαδά, Vassilikos.

Με μερικά καθίσματα στις πάνω κερκίδες κενά, ξεκινάει η συναυλία... Η Ελένη μας, φανερά αγχωμένη προσπαθεί να μας πει δυο λόγια την ειδική αυτή βραδιά. Ερμηνεύει τα κομμάτια του “Ταρίρα”  και το κοινό δείχνει περνάει καλά και να γνωρίζει τα περισσότερα. Κάποια στιγμή μας λέει “Είμαι από την Νάουσα ξέρετε...” και λέει χωρίς συνοδεία μουσικής το “Στης Νάουσας το κάστρο” (Μακρυνίτσα). Μετά από ένα ακόμα νέο κομμάτι, λέει το “Άσπρο μου τριανταφυλλάκι” πάλι ακαπέλα. Αυτά τα κομμάτια

δείχνουν να την ξεαγχώνουν...Ήρθε η ώρα να καλέσει στην σκηνή τον πρώτο της καλεσμένο: Vassiliko (“Λιανοτράγουδα” και “If You Go Away”). Κάθε καλεσμένος λέει ένα κομμάτι μόνος του και ένα μαζί με την Ελένη. Ο επόμενος καλεσμένος είναι ο Κώστας Λειβαδάς (κάθεται στο πιάνο του και μας λέει ότι κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...).

Μετά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: “ευχαριστούμε την Ελένη που μας έκανε να νιώσουμε λιγάκι στιχουργοί.” (είπε τον “προσκυνητή” μαζί με την Ελένη και την “Πατρίδα”, μόνος του). Σειρά έχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου (“να με προσέχεις”, “τα καράβια μου καίω”), ο Γιώργος Ανδρέου (“Άγιος ο Έρωτας”, “Μικρή πατρίδα” από ότι μας είπε η Ελένη το χε άχτι να το τραγουδήσει...).

Γράμμα στον κύριο Νίκο Γκάτσο και Μαμά γερνάω, τι θα πει; Θα πει Τάνια Τσανακλίδου, με τα αστεία της και τις ιστορίες της. Το πρώτο κομμάτι το έγραψε, μας είπε, ο Γιώργος Ανδρέου την ημέρα που πέθανε ο Νίκος Γκάτσος και όταν πήγε στο σπίτι του για να το ακούσει και να το “γράψουν”, έβαλε να ακούσει μια νέα φωνή... την Ελένη Τσαλιγοπούλου... Ξέρεις, μ αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες, γι αυτό στις μεταφέρω! Τέλος, η Δήμτρα Γαλάνη με τα “στερεότυπα” και "το φεγγάρι κάνει βόλτα" στη διασκευή των Μικρο (αν θυμάμαι καλά...)

Όλο το πρόγραμμα με εξέπληξε, καθώς είχε πολλές ωραίες διασκευές στα παλιά της κομμάτια και είχε τα πιο πολλά αντιπροσωπευτικά.

Μια πάρα το τελευταίο καληνύχτα...με χίλιες σιωπές!

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια