Βουτάμε γυμνοί με το κεφάλι

Διαβάστηκε
Δύο κομμάτια που διεκδικούν τον τίτλο του "τραγουδιού του καλοκαιριού".
Κάθε χρόνο υπάρχει ένα τουλάχιστον τραγούδι που γίνεται το soundtrack του καλοκαιριού. Άλλα άντεξαν στο χρόνο, άλλα αποδείχθηκαν "εποχικά" είδη που μόλις ήρθαν οι βροχές ξεχάστηκαν και το επόμενο καλοκαίρι αντικαταστάθηκαν από άλλα.

Είτε οι δημιουργοί λειτουργούν με διάθεση... εκμετάλλευσης της περιόδου φτιάχνοντας κάτι που απλά ταιριάζει με την εποχή και άρα με αυξημένες πιθανότητες να ακουστεί πολύ, είτε τους βγαίνει αυθόρμητα κάτι που να έχει πάνω του όλη την ανεμελιά και την αισιοδοξία της πιο λατρεμένης εποχής, η ουσία είναι ότι πάντα έρχονται τέτοια τραγούδια να μας κάνουν όμορφη παρέα στα ταξίδια μας, στα λιμάνια μας, στις παραλίες μας, στα μπαλκόνια μας ή και στην μπανιέρα μας, για να θυμηθούμε τι μας τραγούδαγε πέρυσι τέτοιες μέρες η Ανδριάνα Μπάμπαλη (Διακοπές στην μπανιέρα).

Φέτος δύο τραγούδια φαίνεται πως έχουν κάτι απ'το DNA του καλοκαιριού. Αξίζει μια αναφορά και στα δύο, μιας και είναι αδισκογράφητα.
  • Βουτάμε γυμνοί
Μουσική-Στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου
Ερμηνεία: Νίκος Πορτοκάλογλου (β' φωνή Βασιλική Καρακώστα)

Δεν νομίζω πως γίνεται να μην το έχεις ακούσει. Κι αν το έχεις ακούσει, θα το έχεις σιγοτραγουδήσει. Εγώ το κάνω συχνά.

Το πρωτοακούσαμε στο ξεκίνημα του καλοκαιριού από τα ραδιόφωνα. Δεν έχει δισκογραφηθεί και μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μέχρι να βγει ολοκληρωμένος ο επόμενος δίσκος του Πορτοκάλογλου. Ο ίδιος δηλώνει ότι το πράγμα πηγαίνει ξανά προς την εποχή με τα "45άρια" και ότι του αρέσει να βγάζει τα τραγούδια του ένα-ένα ή δύο-δύο. Έτσι και με το συγκεκριμένο, θέλησε να μας το χαρίσει τώρα, που (θα) πάμε στις παραλίες, για να εκφράσει κάτι που μάλλον κι εμείς σκεφτόμαστε: πολύ ταλαιπωρηθήκαμε με τις κουβέντες για την κρίση, λίγη ανεμελιά και απόλαυση των στιγμών επιβάλλεται!

"Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο οικονομικά μεγέθη, επιτόκια, ομόλογα και δάνεια... βουτάμε γυμνοί (...) Επειδή η γλώσσα που μιλάμε και τα ρούχα που φοράμε ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή και δεν μας κάνουν πια... βουτάμε γυμνοί" αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.

Μουσικά το κομμάτι αποτυπώνει τη διάθεση του Πορτοκάλογλου τον τελευταίο χρόνο να "ρεμιξάρει", δηλαδή να απογυμνώνει τα κομμάτια του ρέποντας προς τον ακουστικό ήχο και τα απλά υλικά. Έτσι ακούμε ένα θαυμάσιο μπλουζ με ακουστικά όργανα ανάμεσα στα οποία το μπουζούκι και η 12χορδη κιθάρα! Αναγνωρίσιμος και ταυτόχρονα "νέος" Πορτοκάλογλου. Nice!


  • Βουτιές με το κεφάλι
Μουσική - Στίχοι: Τάσος Ποταμιάνος
Ερμηνεία: Αργύρης Μπακιρτζής

Η playlist στα ραδιόφωνα είναι μαγικό πράγμα. Εξαφανίζει τίτλους τραγουδιών και ονόματα δημιουργών! Κάπως έτσι την πάθαμε με το τραγούδι αυτό. Το οποίο το ακούγαμε εδώ και τόσες μέρες στα FM, μας κόλλησε, μας αγάπησε, το αγαπήσαμε, αλλά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος πίσω απ'τα μικρόφωνα να μας πει τι είναι, ποιού είναι και από πού μας έρχεται.

Τελικώς φαίνεται πως είναι δημιουργία του Τάσου Ποταμιάνου και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε δίσκο. Ο Αργύρης Μπακιρτζής των Χειμερινών Κολυμβητών με την τόσο ιδιαίτερη φωνή του τραγουδά ένα ξεκάθαρα latin κομμάτι! Δεν γινόταν να μην είναι εθιστικό το αποτέλεσμα...Καλές βουτιές λοιπόν!

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου10/10 (1)
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια