Οι μουσικοί παίρνουν τα δικαιώματα των δίσκων τους από τις Δισκογραφικές

Διαβάστηκε
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Bob Dylan, o Bruce Springsteen κι άλλοι μουσικοί με πολλά χρόνια στο χώρο θα μπορέσουν να πάρουν όλα τα δικαιώματα των τραγουδιών - δίσκων τους, τα οποία συμπλήρωσαν 35 χρόνια "ζωής".Σύμφωνα με τους New York Times, ο Bob Dylan, o Bruce Springsteen κι άλλοι μουσικοί με πολλά χρόνια στο χώρο θα μπορέσουν να πάρουν όλα τα δικαιώματα των τραγουδιών - δίσκων τους, τα οποία συμπλήρωσαν 35 χρόνια "ζωής".

Το 1978 ψηφίστηκε ένας νόμος σχετικός με το Copyright, στον οποίο διάφοροι καλλιτέχνες εν ζωή, όπως ο Bruce Springsteen, o Billy Joel κ.α. θα μπορούν να ανακτήσουν τα δικαιώματα των δίσκων τους το 2013, δηλαδή 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους. Μάλιστα, ήδη οι Bob Dylan, Tom Petty, Bryan Adams, Loretta Lynn, Kris Kristofferson και Charlie Daniels έχουν κάνει αίτηση - μέσω αντιπροσώπων τους - στο United States Copyright Office για να πάρουν τα δικαιώματα των πονημάτων τους.

Βέβαια, αυτό είναι καταστροφικό για τις Δισκογραφικές Εταιρείες, οι οποίες έχουν οφέλη ως επί το πλείστον από παλιές κι όχι νέες κυκλοφορίες, οι οποίες διαρρέουν στο Internet. Έτσι, τα μεγάλα labels δε θα αφήσουν να περάσει εύκολα αυτή η ρύθμιση. Ήδη έχουν ξεκινήσει δικαστικές διαμάχες.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια